Ρέγκλινγκ: Αλλαγές στον ελληνικό προϋπολογισμό μόνο μετά από διαβούλευση με τους θεσμούς
Στην δυνατότητα της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει χρήματα από την υπεραπόδοση του προϋπολογισμού, αλλά πάντα σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf».
Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανατρέψει κάποιες μεταρρυθμίσεις ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε πως δεν ανησυχεί.
«Όχι. Έχουν υποσχεθεί αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Ο ελληνικός προϋπολογισμός φέτος είναι ελαφρώς καλύτερος από τον αναμενόμενο. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον προϋπολογισμό. Εάν αλλάξουν τις πολιτικές τους, πρέπει πρώτα να το συζητήσουν με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Δεν έχουν χαλαρώσει 100% ακόμα», είπε ο επικεφαλής του ESM.
Πάνω από τα 100 δολάρια και πάλι το πετρέλαιο - Ανησυχία για τα Στενά του Ορμούζ
07:47
Ο πόλεμος που τελειώνει στα λόγια και η συμμαχία των … απροθύμων
07:45
Όσκαρ 2026: Η «μονομαχία» δύο ταινιών ανέδειξε ένα παλιό πρόβλημα της Ακαδημίας
07:40
Το δίλημμα της Ευρώπης και το «φρένο» στις πιέσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ
07:36