ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώθηκαν οι πιέσεις στα ιταλικά ομολόγα, αυξήθηκαν στα ελληνικά

Μειώθηκαν οι πιέσεις στα ιταλικά ομολόγα, αυξήθηκαν στα ελληνικά
EUROKINISSI

Ως εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη χαρακτήρισαν επενδυτές στην αγορά ομολόγων το γεγονός πως σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σημείωσαν αύξηση, ενώ εκείνες των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν.

Οι πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα υποχώρησαν σήμερα αισθητά μετά από ειδήσεις και δηλώσεις που κατέδειξαν πως η ιταλική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό του 2019.

Η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου αναφοράς σημείωσε πτώση 3,41% σε σχέση με χθες. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 3,309%, από 3,412% στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό η υποχώρηση στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας δεν στάθηκε ικανή να περιορίσει τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία βρέθηκαν σε κλοιό ρευστοποιήσεων, απότοκο της κακής εικόνας στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά 1,98% σε σχέση με χθες και διαμορφώθηκε στο 4,413%, από 4,258% στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου ανήλθε στο 4,80% και διαμορφώθηκε στο 3,559%, από 3,33% στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ