Χουλιαράκης: Προσχέδιο προϋπολογισμού με κοινωνική κατεύθυνση
Βέβαιος για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας εμφανίστηκε ο Γιώργος Χουλιαράκης, δηλώνοντας ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού είναι το πρώτο από το 2010 που αποτυπώνει αλλαγή στην δημοσιονομική πολιτική προς κοινωνική κατεύθυνση.
Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού «ενσωματώνει ένα και μόνο σενάριο, αυτό για την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής το 2019».
«Η δομή, η μορφή του προσχεδίου διαφέρει από αυτή προηγούμενων προσχεδίων, πράγματι. Έχει ένα σενάριο βάσης που ενσωματώνει ότι έχει ήδη νομοθετηθεί, χωρίς νέες παρεμβάσεις, έχει έναν δεύτερο πίνακα που περιλαμβάνει τι προτίθεται να νομοθετήσει για το 2019 η κυβέρνηση και εν τέλει έχει τον πίνακα που αποτυπώνει τη δημοσιονομική πολιτική για το 2019», σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού, για πρώτη φορά φέτος, θα πρέπει να κατατεθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, διότι η χώρα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι ευρωπαϊκό εξάμηνο σημαίνει πλαίσιο συντονισμού των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης και εκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεξεργαστεί τα προσχέδια προϋπολογισμών όλων των χωρών-μελών της ΕΕ.
Αναφορικά με το τέλος του προγράμματος ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι απαιτήθηκε πολιτική για να βγει η χώρα από την αβεβαιότητα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στη Νέα Δημοκρατία για τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της.
«Νομίζω ότι η ΝΔ θα ήταν καλό να αναστοχαστεί για ποιο λόγο η σημερινή της μορφή διαφέρει τόσο από τη Νέα Δημοκρατία του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, του Παναγή Παπαληγούρα, του Κωνσταντίνου Τσάτσου» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χουλιαράκης.
Η «14η του Σοστακόβιτς» στο Μέγαρο – Ένα μουσικό ταξίδι στο σκοτεινότερο και πιο ειλικρινές πρόσωπο της ανθρώπινης ύπαρξης
15:56
Επιστήμονες ανέλυσαν τι ακριβώς κάνει τα παπούτσια να τρίζουν στο παρκέ του μπάσκετ
15:52
ΕΚΤ: Ζημιές 1,3 δισ. ευρώ το 2025 - Δεν θα διανείμει κέρδη στις εθνικές
15:50
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου
15:50