Να μείνει η Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική πορεία ζητά το Βερολίνο
Πηγή: EPA

Σαφές μήνυμα πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έστειλε η γερμανική κυβέρνηση, καλώντας την Αθήνα να παραμείνει στη μεταρρυθμιστική πορεία, όπως αυτή συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου.

Σε ερώτηση των «Νέων», εάν η καγκελαρία επιβεβαιώνει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσεγγίζει θετικά το ελληνικό αίτημα και είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί υπό προϋποθέσεις την ακύρωση των μέτρων για τις συντάξεις, η γραπτή απάντηση του γραφείου Τύπου της καγκελαρίας στην εφημερίδα δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεων.

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της καγκελαρίου παγίως δεν σχολιάζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την ευρωζώνη», σημειώνεται σχετικά στην απάντηση.

Διαβάστε επίσης