ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ESM: Δεν εξετάζουμε σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών

ESM: Δεν εξετάζουμε σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών
EPA

Στην αποσαφήνιση πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά δεν μετέχει σε καμία προπαρασκευαστική διαδικασία οποιουδήποτε σχεδίου επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα από το Λουξεμβούργο εκπρόσωπος του ESM.

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους, ως ο μεγαλύτερος πιστωτής στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι αναφορές στο Τύπου ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αποτελεί μέρος προπαρασκευαστικών εργασιών για πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών είναι λανθασμένες», αποσαφήνισε σχετικά.

Η διάψευση του ESM αφορά σε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Αναταράξεις στην Ελλάδα – υπό συζήτηση μια Bad Bank».

Σε αυτό η εφημερίδα της Φραγκφούρτης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η κατάρρευση στις τιμές των μετοχών οδήγησε σε βιαστικές κινήσεις την αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στην Αθήνα ελέχθη ότι το υπουργικό συμβούλιο εργάζεται από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών πάνω σε ένα «σχέδιο δράσης» προκειμένου να ελαφρύνουν τις τράπεζες από δάνεια υψηλού ρίσκου. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές σε πρώτη φάση. […] Τώρα γίνεται λόγος για μία Bad Bank, στην οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ