ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρέτσου: Αύξηση κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα

Κρέτσου: Αύξηση κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αύξηση των κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027, προανήγγειλε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι για τη χώρα μας προτείνεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με την περίοδο 2014 - 2020, ποσό που -όπως σημείωσε- αντιστοιχεί περίπου στον προϋπολογισμό όλων των έργων που επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή την λίμνη Κάρλα, την ταχεία σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός και το εμπορευματικό κέντρο Θριασίου Πεδίου.

Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή, δήλωσε ότι τα κονδύλια του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» θα επικεντρώνονται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προαναγγέλλει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Στρατηγικές Επενδύσεις αναμένεται να ενεργοποιήσει 11 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις και να υποστηρίξει 20.000 τέτοιες επιχειρήσεις στη χώρα.

Μετά την ολοκλήρωση μεγάλων ή ημιτελών έργων, η κ. Κρέτσου τόνισε την ανάγκη «να τεθούν σταθερές βάσεις για νέα, ώριμα προγράμματα και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωσή τους» και συνέστησε «πολιτική ευθύνη και συντονισμό».

Επεσήμανε ότι παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί απαιτούνται μεγαλύτερες προσπάθειες τόσο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων στο πεδίο των ψηφιακών τεχνολογιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ανέφερε, μάλιστα, ότι είναι ακόμα διαθέσιμα συνολικά 2 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ