ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπόθεση Folli Follie: Δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Υπόθεση Folli Follie: Δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων της οικογένειας Κουτσολιούτσου
EUROKINISSI

Μετά από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie δεσμεύθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Η κίνηση δεν είναι τυχαία και ακολουθεί αποκαλύψεων που φέρουν την οικογένεια Κουτσολιούτσου να έχει προσημειώσει περιουσιακά στοιχεία της σε εταιρεία με έδρα την Ελβετία έναντι δανείου.

Συγκεκριμένα, προσημειώθηκε το πολυτελές ακίνητο της οικογένειας Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες, έναντι του ποσού των 36,45 εκατ. ευρώ σε εταιρεία η οποία φέρεται ότι ανήκει σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ελβετικού ομίλου Dufry.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την εταιρεία Petrus AG με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η οποία προχώρησε στην προσημείωση επικαλούμενη δανειακή σύμβαση 36,45 εκατ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας Petrus AG και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Σε κάθε περίπτωση οι αρχές εξετάζουν την δέσμευση του ακινήτου των Σπετσών προκειμένου να διασφαλιστεί το συμφέρον του Δημοσίου. Αυτό απαιτεί είτε νέο βούλευμα, είτε απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Την ίδια ώρα, έχουν δεσμευτεί και λογαριασμοί και θυρίδες μελών του ΔΣ της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ