ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος Νοεμβρίου το νομοσχέδιο για τη μείωση των εισφορών

Τέλος Νοεμβρίου το νομοσχέδιο για τη μείωση των εισφορών
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνάντηση για ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο είχε χθες με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Όπως ενημέρωσε την επιτροπή η υπουργός Εργασίας, το νομοσχέδιο που θα περιέχει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα κατατεθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο θα αφορά τις εισφορές των άμισθων δικηγόρων και θα προβλέπεται πως από 1/1/2019 θα επέλθει μείωση των εισφορών κύριας σύνταξης από 20% σε 13,33%, διατήρηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης στο 6,95% και διατήρηση των προβλεπόμενων «εκπτώσεων».

Παράλληλα, οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ θα διαμορφωθούν σε πάγια ποσά (64,5 ευρώ μηνιαίως για τους δικηγόρους Αθηνών που επιβαρύνονται με εισφορές εφάπαξ και 41 ευρώ μηνιαίως για τους δικηγόρους των λοιπών δικηγορικών συλλόγων που δεν επιβαρύνονται με εισφορές εφάπαξ). Η μείωση των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ