ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είχε εκτροχιαστεί, η Ιταλία να μην κάνει το ίδιο

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είχε εκτροχιαστεί, η Ιταλία να μην κάνει το ίδιο
IMF Staff Photograph

«Η Ελλάδα ήταν μια χώρα που είχε εκτροχιαστεί από τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί με την Ιταλία». Αυτή την απάντηση έδωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί από το Μπαλί της Ινδονησίας όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο η Ιταλία να περιέλθει στη δεινή θέση που είχε βρεθεί η Ελλάδα.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε στο CNBC στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ πως αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποφύγει μια «κρίση» με την Ιταλία σχετικά με τα σχέδια δαπανών της, ωστόσο πρέπει να διασφαλιστεί ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα παραμείνει σταθερή.

«Θέλουμε να αποφύγουμε μια κρίση με τη Ρώμη ... αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε, απολύτως, να διασφαλίσουμε ότι το ιταλικό χρέος θα μειωθεί και θα διασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης», δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος και προσέθεσε πως «αυτό είναι ένα λεπτό θέμα». Υπενθυμίζεται πως το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αντιπροσωπεύει το 130% του ΑΠΕ της χώρας και ανέρχεται σε 2,3 τρισ. ευρώ.

Σε σχέση με τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο Ματέο Σαλβίνι κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Πιερ Μοσκοβισί πέρασε στην αντεπίθεση. «Ο Ματέο Σαλβίνι είναι Λαϊκιστής, εγώ είμαι Σοσιαλιστής», είπε σχηματικά και απέρριψε την λαϊκιστική ρητορεία μελών της ιταλικής κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ