Ντράγκι: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ΕΚΤ
Η πολιτική της ΕΚΤ εκτελείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό της και οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την χάραξή της είναι μία απότομη ανατίμηση των περιουσιακών στοιχείων, ή μία απρόβλεπτη άνοδος των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι πιο εξειδικευμένοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τα χρονίζοντα ζητήματα για τη σταθερότητα στον τραπεζικό τομέα, ή την απρόβλεπτη άνοδο του πληθωρισμού, κάτι που ναι μεν φαίνεται απίθανο να συμβεί στην ευρωζώνη, αλλά είναι πιο συναφές προς την αμερικανική οικονομία.
Όσον αφορά για τους άλλους κινδύνους, ο Ντράγκι ανησυχεί για μία «απότομη άνοδο» των επιτοκίων εξαιτίας γεωπολιτικών εξελίξεων, όπως οι εμπορικές διενέξεις, η επαναδιαπραγμάτευση των κανόνων της ΕΕ από την πλευρά κάποιων κρατών μελών, ή ακόμη και η παρέμβαση κρατικών κυβερνήσεων στην πολιτική της ανεξαρτησίας των Κεντρικών Τραπεζών.
Πάρις Χίλτον και Μπρούκλιν Μπέκαμ αποχαιρετούν τον Πρέσλεϊ Γκέρμπερ: «Ήσουν μια τόσο όμορφη ψυχή»
15:37
Ισπανία: Ο Σάντσεθ προειδοποιεί για πιθανές «καταστροφικές» συνέπειες της AI αν δεν ρυθμιστεί
15:28
Κρεμλίνο: Η άνοδος της AfD στη Γερμανία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη φθηνού ρωσικού αερίου
15:19
Κεραμέως στο CNN Greece: «Κλειδί» η κατάρτιση για να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας
15:18