ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο το απόγευμα οι τελικές προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν

Αύριο το απόγευμα οι τελικές προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν
EUROKINISSI

Αύριο το απόγευμα η PricewaterhouseCoopers (PwC) θα λάβει τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές των υποψηφίων για την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, το οποίo έχει βγάλει προς πώληση η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο διαγωνισμός στη φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος συγκέντρωσε περίπου 20 «μνηστήρες» αλλά στη φάση της υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών στα γραφεία της PwC κατατέθηκαν τέσσερις φάκελοι και το τίμημα που προσέφεραν κυμαινόταν μεταξύ 45 και 90 εκατ. ευρώ.

Στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών συμμετείχαν το Ίδρυμα Ωνάση, η Farallon, που έχει εξαγοράσει τα δάνεια της Euromedica και ελέγχει ποσοστό 16% στον όμιλο, η AGC Partners, που είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Αστέρα Βουλιαγμένης, και το fund HIG, γνωστό από την επένδυσή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Μαΐλλης.

Η συμμετοχή του Ιδρύματος Ωνάση στον διαγωνισμό δεν είναι τυχαία. Αν αναδειχθεί πλειοδότης θα δωρίσει το Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Τράπεζα Πειραιώς υπάρχει έκδηλη αγωνία για τον αριθμό των δεσμευτικών προσφορών και βεβαίως για το ύψος του τιμήματος, καθώς η τράπεζα θέλει να απεμπλακεί άμεσα από το «Ντυνάν», αφού κάθε χρόνο χρηματοδοτεί τη ζημιογόνο λειτουργία του νοσοκομείου.

Από την τράπεζα θα επιθυμούσαν να είναι τουλάχιστον τρεις οι δεσμευτικές προσφορές και το τίμημα να προσεγγίζει το ανώτατο εύρος του τιμήματος που είχε υποβληθεί στις μη δεσμευτικές προσφορές (περίπου 90 εκατ. ευρώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ