ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 1.546 θέσεις απασχόλησης στους ΟΤΑ

ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 1.546 θέσεις απασχόλησης στους ΟΤΑ
EUROKINISSI

Συνολικά 1.546 θέσεις απασχόλησης θα ανοίξουν στους ΟΤΑ το προσεχές διάστημα. Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που αφορά συνολικά 118 μόνιμες θέσεις σε μικρούς απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες της χώρας. Σε αυτή θα προστεθούν 1.428 συμβάσεις γυμναστών, οι οποίοι θα απασχοληθούν στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου των δήμων και περιφερειών.

Οι προσλήψεις γυμναστών, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, θα γίνουν προκειμένου να υλοποιηθούν τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ) την περίοδο 2018- 19.

Μάλιστα, η κοινή υπουργική απόφαση έχει δημοσιευθεί και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 4478/Β/9-10-2018). Αξίζει να σημειωθεί ότι για την τρέχουσα χρονιά (2018-2019) αναμένεται να προσληφθούν 1.428 γυμναστές με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έως οκτώ μήνες. Επισημαίνεται πως τα Προγράμματα Αθλησης απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές αλλά και ηλικιακές ομάδες αθλουμένων. Ο φετινός αριθμός των γυμναστών που θα προσληφθούν είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, καθώς υπενθυμίζεται πως για τη λειτουργία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους των ΟΤΑ, την περίοδο 2017-2018, προσελήφθησαν συνολικά 1.363 πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τωρινή απόφαση, η δαπάνη που προκαλείται «εις βάρος των προϋπολογισμών των οικείων ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ αυτών συνολικού ύψους 6.727.702,475 ευρώ» θα αντιμετωπιστεί αποκλειστικά από την είσπραξη εσόδων από την καταβολή αντιτίμου υπό τη μορφή διδάκτρων από τους ωφελουμένους ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών. Μάλιστα, έχει ήδη αποφασιστεί και η κατανομή των 1.428 θέσεων για την πρόσληψη των γυμναστών.

Παράλληλα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που αφορά συνολικά 118 μόνιμες θέσεις σε μικρούς απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες της χώρας. Το προσωπικό που θα απασχοληθεί είναι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, οι θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, βάσει της προκήρυξης, είναι 74 και ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: αρχιτέκτονες μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, τοπογράφοι μηχανικοί, προσωπικό διοικητικού - οικονομικού, χημικοί, νομικοί, χημικοί μηχανικοί, οικονομολόγοι, μηχανολόγοι μηχανικοί καθώς και πολιτικοί μηχανικοί υδραυλικών έργων.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, αυτές θα είναι 33 και μεταξύ των ειδικοτήτων είναι: προσωπικό διοικητικού - λογιστικού, εφαρμοσμένης πληροφορικής και πολυμέσων, τεχνολόγοι τροφίμων, κοινωνικοί λειτουργοί, μηχανικοί Εμπορικού Ναυτικού καθώς και τεχνολόγοι τοπογράφοι μηχανικοί.

Οι λιγότερες προκηρυσσόμενες θέσεις αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Και οι 11 μόνιμες θέσεις ΔΕ αφορούν την ειδικότητα των τηλεφωνητών (ΑμεΑ). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου www.asep.gr. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά στις 29 Οκτωβρίου και λήγει στις 13 Νοεμβρίου και ώρα 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο ΑΣΕΠ έως τις 16 Νοεμβρίου την εκτυπωμένη μορφή της αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ