ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντηρητική κατάσχεση περιουσίας της Folli Follie και της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Συντηρητική κατάσχεση περιουσίας της Folli Follie και της οικογένειας Κουτσολιούτσου
eurokinissi

Μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο δεσμεύθηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της Folli Follie και μελών της Διοίκησης της εισηγμένης, σήμερα ακολούθησε προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli και της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Η απόφαση στρέφεται κατά της Folli Follie και κατά των Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ειρήνης Νιώτη. Εκδίδεται δε μετά την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας του αιτήματος που είχε υποβάλλει η Folli Follie στις 23 Ιουλίου για υπαγωγή στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η προσωρινή διαταγή αφορά σε περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Θεωρείται δε σημαντική γιατί ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης για απολεσθέντα χρήματα.

Η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών Ειρήνη Κατινιώτη εξέδωσε τη διαταγή μετά από αίτηση τριών επενδυτών και μιας ξένης εταιρείας που είχαν προσφύγει κατά της Folli Follie και της Διοίκησης Κουτσολιούτσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ