ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli-Follie: Συζητήσεις με τους δανειστές για το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Folli-Follie: Συζητήσεις με τους δανειστές για το σχέδιο αναδιάρθρωσης
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Τις επόμενες κινήσεις της για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιοργάνωσής της εξετάζει  η Folli-Follie μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που ήρε την προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η ανακοίνωση της Folli-Follie προς το Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρει τα εξής:

«Η Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (η "Εταιρεία"), σε απάντηση και σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρέχει στο επενδυτικό κοινό την ακόλουθη ενημέρωση.

  1. Η υπ' αριθμ. 7266/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την από 18.7.2018 αίτηση της Εταιρείας για την λήψη προληπτικών μέτρων κατ' άρθρον 106α του Ν. 3588/2007 με την υπ' αριθμ. 7266/2018 απόφασή του, συνεπεία της οποίας έπαυσε η ισχύς της προσωρινής διαταγής, η οποία εκδόθηκε στις 12.9.2018 (κατά τα αναφερόμενα στην από 14.9.2018 ανακοίνωση της Εταιρείας).

Η Εταιρεία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας, την οποία καταβάλλει από κοινού με τους συμβούλους της για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιοργάνωσής της, εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της και θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό.

  1. Διαδικασία αναδιοργάνωσης

Η Εταιρεία και οι σύμβουλοί της εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις με τους δανειστές της Εταιρείας για την εκπόνηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας. Παράλληλα, η Εταιρεία συνεχίζει τις συζητήσεις της με τρίτους επενδυτές και συγκεκριμένους πιστωτές της για την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και την συμμετοχή τους στην μακροπρόθεσμη λύση αναχρηματοδότησης.

III. Καταγγελία Schuldschein

Η Εταιρεία ανακοινώνει ότι η χρηματοοικονομική οφειλή της θυγατρικής της, FF Group Finance Luxembourg II SA, ποσού 31 εκ. Ευρώ, η οποία τελεί υπό την εγγύηση της Εταιρείας, έχει καταστεί αμέσως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή προ της συμβατικής της λήξης, λόγω της από 17.10.2018 καταγγελίας του μοναδικού κατόχου του Schuldschein ¤31 εκ. και της από 18.10.2018 κατάπτωσης της εγγύησης της Εταιρείας.

Λόγω του γεγονότος ότι κατέστη πρόωρα ληξιπρόθεσμη και απαιτητή η ως άνω χρηματοοικονομική οφειλή, έχουν λάβει χώρα τα εξής Γεγονότα Παραβίασης (Events of Default):

- Βάσει του όρου 8 (c) των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Ομολόγων CHF 150.000.000 3,25 τοις εκατό λήξεως 2021 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II SA· και

- Βάσει του όρου 10 (c) των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων EUR 249.500.000 1,75 τοις εκατό λήξεως 2019 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg SA».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ