ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για την Στερεά Ελλάδα

Νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για την Στερεά Ελλάδα
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Η αποφυγή της διάσπαρτης χωροθέτησης, η άμεση κατάργηση των παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση, αλλά και η απαγόρευση της χωροθέτησης νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων ή οργανωμένων υποδοχέων σε γη υψηλής παραγωγικότητας αλλά και σε περιοχές Natura 2000, είναι μεταξύ άλλων οι στόχοι του νέου Χωροταξικού Πλαισίου της Στερεάς Ελλάδας.

Το νέο Περιφερειακό Σχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο.

Σε ότι αφορά τα τουριστικά καταλύματα, με τον νέο σχεδιασμό για τις αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές προβλέπεται αύξηση της ελάχιστης απαιτούμενης επιφάνειας γηπέδου σε είκοσι στρέμματα και θέσπιση μέγιστης πυκνότητας 8 και 9 κλινών/στρέμμα για ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων αντιστοίχως.

Για τις αναπτυσσόμενες (μαζικός τουρισμός) προβλέπεται αύξηση της ελάχιστης απαιτούμενης επιφάνειας γηπέδου σε δέκα στρέμματα και θέσπιση μέγιστης πυκνότητας 8, 9 και 10 κλινών/στρέμμα για ξενοδοχεία 5, 4 και 3 αστέρων αντιστοίχως, ενώ για τις αναπτυσσόμενες (εναλλακτικός τουρισμός) προβλέπεται αύξηση της ελάχιστης απαιτούμενης επιφάνειας γηπέδου σε δεκαπέντε στρέμματα και θέσπιση μέγιστης πυκνότητας 8, 9 και 10 κλινών/στρέμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ