ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς νέα ματαίωση οδεύει η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

Προς νέα ματαίωση οδεύει η Γενική Συνέλευση της Folli Follie
REUTERS/Costas Baltas

Όπως όλα δείχνουν η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 30 Οκτωβρίου Έκτακτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Folli Follie βαίνει εκ νέου προς ματαίωση, καθώς ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 και δεν είναι σαφές ούτε ποια είναι η εταιρεία που θα πραγματοποιήσει τους ελέγχους αυτούς μετά την αποχώρηση της ΕΥ, αλλά ούτε και πότε θα τους παραδώσει.

Η προσπάθεια εκπόνησης ενός αποτελεσματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της Folli Follie, ώστε να παραμείνει βιώσιμη, συνεχίζεται, με την εταιρεία Deloitte να έχει αναλάβει το ρόλο του συμβούλου.

Κατά τα όσα υποστηρίζει η διοίκηση της Folli Follie συνεχίζει τις επαφές με επενδυτές, αλλά και τις πιστώτριες τράπεζες, με σκοπό την εξασφάλιση επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η συμμετοχή των τραπεζών στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ώστε να εξευρεθεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο αναχρηματοδότησης της Folli Follie.

Το μέλλον της εταιρείας θα το κρίνουν οι ομολογιούχοι, αφού για να προχωρήσει το οποιοδήποτε σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει συμφωνία σε τουλάχιστον 60% των ομολογιούχων και πιστωτών της.

Αναμφίβολα η απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της αίτησης υπαγωγής της Folli Follie στον Πτωχευτικό Κώδικα και η άρση των προστατευτικών μέτρων δεν διευκολύνει, καθώς πυροδοτεί νομικές ενέργειες για διεκδικήσεις αποζημιώσεων που μπορεί να οδηγήσουν την εταιρεία ακόμα και σε χρεοκοπία, εάν δεν επέλθει σύντομα συμφωνία με τους πιστωτές και τους ομολογιούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ