ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 6 Δεκεμβρίου η πρώτη δίκη στην Ελλάδα για μισθώσεις Airbnb

Στις 6 Δεκεμβρίου η πρώτη δίκη στην Ελλάδα για μισθώσεις Airbnb
EUROKINISSI

Στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δίκη στην Ελλάδα που αφορά σε ενοικίαση ακινήτου μέσω της Airbnb.

Στο δικαστήριο προσφεύγουν ένοικοι πολυκατοικίας στο Πεδίον του Άρεως, οι οποίοι ζητούν να απαγορευθούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κτίριο, επειδή δεν προβλέπονται από τον Κανονισμό.

Στη μήνυσή τους οι ένοικοι στρέφονται εναντίον ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην ίδια πολυκατοικία, ο οποίος, όπως αναφέρουν, έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία της με τις συνεχείς βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Μπορεί το Airbnb να έφερε τα πάνω κάτω στην κτηματαγορά και να έκανε περιζήτητες κατοικίες που ήταν για χρόνια κενές και ξενοίκιαστες, ωστόσο έφερε ανατροπές στις πολυκατοικίες, με πολλούς ιδιοκτήτες να οδηγούνται στα δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους.

Πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) δεν είναι αρνητική στο Airbnb. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Σταύρος Παραδιάς έχει επανειλημμένα τονίσει πως πολλοί ιδιοκτήτες με τις εφαρμογές τύπου Airbnb βρήκαν την μοναδική διέξοδο που θα μπορούσαν να βρουν για να είναι συνεπείς στις δανειακές και στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ