Νέες προκηρύξεις για προσλήψεις σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου
Πηγή: EUROKINISSI

Νέες προκηρύξεις για συνολικά 470 μόνιμες προσλήψεις σε υπηρεσίες υπουργείων καθώς και σε διάφορους φορείς του Δημοσίου έρχονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Μάλιστα, η έκδοση κάποιων προκηρύξεων αναμένεται ακόμη και μέσα στον Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 79 θέσεις μόνιμου προσωπικού πρόκειται να προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για την κάλυψη των αναγκών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αν και αναμενόταν η έκδοσή της μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι θέσεις είναι Πανεπιστημιακής, Δευτεροβάθμιας αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Πληροφορίες θέλουν στην προκήρυξη να περιλαμβάνονται μόνιμες θέσεις δικηγόρων, κατόχων πτυχίου Πληροφορικής, διοικητικού και οικονομικού τομέα καθώς και διοικητικών γραμματέων αλλά και κλητήρων.

Ειδικότερα, οι θέσεις θα κατανεμηθούν ως εξής: 9 νομικοί, 52 πτυχιούχοι οικονομικού, διοικητικού και πληροφορικής, 7 διοικητικοί γραμματείς και 2 κλητήρες

Παράλληλα, εξετάζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διαγωνισμός με 56 μόνιμες προσλήψεις νομικών. Βάσει του πρόσφατου Νόμου 4484/2017, μέλη του βασικού προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διορίζονται – μετά από διαγωνισμό – δικηγόροι ή δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος. Η άριστη γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας θεωρείται τυπικό προσόν. Ακόμη κι εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη του υπουργείου Οικονομικών που θα αφορά την πλήρωση 160 μόνιμων θέσεων. Μάλιστα, έτσι όπως θα κατανεμηθούν οι θέσεις, πρόκειται να προσληφθούν 86 άτομα Πληροφορικής ΠΕ, 10 οικονομολόγοι ΠΕ, 7 νομικοί ΠΕ καθώς και 57 πτυχιούχοι Πληροφορικής ΤΕ.

Άμεσα θα εκδοθούν από το ΑΣΕΠ ακόμη δύο προκηρύξεις, που θα αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την κάλυψη αναγκών σε υπηρεσίες που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών με μόνιμο προσωπικό. Συγκεκριμένα, με τις δύο προκηρύξεις θα προσληφθούν συνολικά 175 άτομα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ειδικότερα, η πρώτη προκήρυξη θα αφορά 75 μόνιμες θέσεις, ειδικότητας τελωνειακών. Την ίδια στιγμή αναμένεται και η δεύτερη προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στην ΑΑΔΕ, με την οποία θα προκηρυχθούν 100 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης τομέα Πληροφορικής.

Σημειώνεται πως οι αποδεκτοί τίτλοι σπουδών θα είναι οι εξής: Πληροφορικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής, Επιστήμης Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών, Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πληροφορικής (ΕΑΠ), Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων και Επιστημών και Πολιτισμού - Κατεύθυνση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΑΕΙ ελληνικής ή ισότιμης ξένης σχολής.

Διαβάστε επίσης