Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς θα χορηγήσει δάνεια 3 δισ. ευρώ το 2018
Πηγή: EUROKINISSI

Σε νέες χορηγήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ έχει προχωρήσει στο 9μηνο 2018 η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ο συνολικός στόχος είναι να δώσει νέα δάνεια 3 δισ. ευρώ το 2018. Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της Ημερίδας «Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικων Ταμείων» που διοργάνωσε  η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Ο κ. Μεγάλου επισήμανε τη βελτίωση της ρευστότητας της τράπεζας, με τις καταθέσεις να διαμορφώνονται σήμερα στα 43 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 2 δισ. από την αρχή του έτους και ανέφερε πως το 2019 θα επιτευχθεί θετική πιστωτική επέκταση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο δανεισμός της τράπεζας από τον ELA έχει μηδενιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, κάτι που όπως είπε συμβάλλει στη βελτίωση του προφίλ ρευστότητας της Τράπεζας Πειραιώς.

«Η ισχυρή ρευστότητα της Τράπεζας Πειραιώς σε συνδυασμό με το πλάνο κεφαλαιακής της ενίσχυσης παρέχουν τα εφόδια για να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία», είπε ο κ. Μεγάλου.

Ο ίδιος στάθηκε και στις αλλαγές που έχουν επέλθει την τελευταία διετία στην Τράπεζα Πειραιώς για αλλαγή της κουλτούρας προς την κατεύθυνση της υγιούς διακυβέρνησης.

«Ο τραπεζικός τομέας είναι ένας από αυτούς με τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που άγγιξαν το σύνολο των δραστηριοτήτων του από τη σύνθεση και τη λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων, τις εσωτερικές διαδικασίες, το λειτουργικό μοντέλο και την εταιρική κουλτούρα. Η Τράπεζα Πειραιώς υπήρξε πρωτοπόρος σε αυτή την εξέλιξη. Υλοποιούμε στρατηγικό σχέδιο για την αποεπένδυση από μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες και επεξεργαζόμαστε λύσεις για τη βελτίωση της κεφαλαιακής μας θέσης μέσω της μείωσης των αναλαμβανόμενων κινδύνων», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!