Στο ναδίρ ο δείκτης επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα
Πτώση του δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης «Doing Business 2019» της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τη χώρα μας να βρίσκεται πλέον πίσω από κράτη όπως η Κολομβία και η Μογγολία.
Στην ετήσια έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στη 72η θέση μεταξύ 190 χωρών -πέντε θέσεις χαμηλότερα απ’ ότι ήταν πέρσι.
Στον δείκτη ευκολίας για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, η Ελλάδα συγκεντρώνει βαθμολογία 68/100.
Ο δείκτης «Doing Business 2019» συγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας αλλά και την προστασία της ιδιοκτησίας.
Όπως φαίνεται μέσα από τα στοιχεία της έκθεσης, ο μοναδικός τομέας στον οποίο παρατηρείται βελτίωση είναι η διαδικασία των οικοδομικών αδειών, που έγινε απλούστερη και πιο οικονομική.
Επιδείνωση παρατηρείται στη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων, καθώς πλέον απαιτούνται επιπλέον πιστοποιητικά αλλά και χρόνος.
Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με τη Σινγκαπούρη, τη Δανία, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα.

Axios: Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν την Κυριακή στις ΗΠΑ
12:30
Στα «άκρα» οι σχέσεις Κίνας ΗΠΑ: Κυρώσεις από το Πεκίνο για την πώληση όπλων 11 δισ. από τον Τραμπ
12:25
Στο Ασκληπιείο Βούλας 16χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη καταστήματος
12:12
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
12:01