ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Ξανά στο επίκεντρο η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

Στουρνάρας: Ξανά στο επίκεντρο η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

Στην επισήμανση ότι η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών από αδικαιολόγητες πολιτικές και επιχειρηματικές επιρροές είναι και πάλι ένα ζήτημα που αξιώνει την προσοχή, προχώρησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο που διοργανώνει η κεντρική τράπεζα με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυση της.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας η προάσπιση της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών δεν αφορά μόνο τη σταθερότητα των τιμών αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της οικονομίας και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο συνέδριο σήμερα έχουν επίγνωση και αυξημένη ευαισθησία στο θέμα αυτό», ανέφερε.

Ο ίδιος είπε πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει δεσμευθεί να προωθεί την ιστορική έρευνα, ιδιαίτερα την έρευνα στην οικονομική ιστορία.

«Το παρελθόν είναι πιο ενδιαφέρον όταν εμπλουτίζει την κατανόησή μας για το παρόν και το μέλλον. Οι αντιδράσεις πολιτικής στην πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση καθορίστηκαν από αντιλήψεις – συχνά εσφαλμένες – για το παρελθόν, ιδίως για την περίοδο του Μεσοπολέμου», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ