ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ιταλός Αντρέα Ένρια ο αντικαταστατής της Ντανιέλ Νουί στον SSM

Ο Ιταλός Αντρέα Ένρια ο αντικαταστατής της Ντανιέλ Νουί στον SSM
REUTERS/Bobby Yip

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέλεξε σήμερα τον Ιταλό Αντρέα Ένρια ως τον νέο επικεφαλής του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού, δήλωσαν στο Reuters δύο καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EΒΑ) επελέγη έναντι της Ιρλανδής Σάρον Ντόνερι, υποδιοικήτριας της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πρότεινε σήμερα τον Αντρέα Ένρια ως τον νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου. Ο Αντρέα Ένρια επιλέχθηκε από κατάλογο τελικών υποψηφίων που συνέταξε το Διοικητικό Συμβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΚΤ ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλντιέρι για την απόφασή της, σύμφωνα με τη Διοργανική Συμφωνία μεταξύ της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ΕΚΤ ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Χάρτικ Λογκερ.

Ο Αντρέα Ένρια (57 ετών), ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, θα προσκληθεί από την Επιτροπή ECON σε δημόσια ακρόαση.

Εάν η υποψηφιότητά του εγκριθεί από το Κοινοβούλιο και επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αντρέα Ένριαθα διαδεχθεί τη Ντανιλέ Νουί ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2019. Η θητεία του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου είναι πενταετής χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ