ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πολυνομοσχέδιο» κυρώνει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για ΦΠΑ στα νησιά και πυρόπληκτους

«Πολυνομοσχέδιο» κυρώνει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για ΦΠΑ στα νησιά και πυρόπληκτους
EUROKINISSI

Νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται τέσσερις διαφορετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκαν το καλοκαίρι κατάθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εν λόγω Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, η πρώτη εκ των οποίων εκδόθηκε τον Ιούνιο και η τελευταία τον Αύφουστο, έχουν να κάνουν με τον ΦΠΑ στα νησιά, τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται πως για τη διατήρηση της ισχύος μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, πρέπει αυτή να εισαχθεί στη Βουλή για κύρωση εντός 40 ημερών από την έκδοσή της (ή από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο) και να κυρωθεί από τη Βουλή εντός τριών μηνών από τότε που εισήχθη για κύρωση. Αν δεν τηρηθούν οι παραπάνω προθεσμίες, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παύει να ισχύει.

Στη βάση αυτή, το νομοσχέδιο κυρώνει την από 29-6-2018 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο και Χίο», την από 24-7-2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Σύσταση ειδικού λογαριασμού για την αρωγή πληγέντων από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περιοχές της Επικράτειας στις 23 και 24 Ιουλίου 2018», την από 26-7-2018 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018» και την από 10-8-2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγοντα μέτρα για την εκτέλεση πράξεων κατεδάφισης και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018».

Δείτε το νομοσχέδιο ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ