Στις 21 Νοεμβρίου τα αποκαλυπτήρια κυβέρνησης – θεσμών για τον προϋπολογισμό του 2019
Στις 21 Νοεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα καταθέσει τον ελληνικό προϋπολογισμό για το 2019 στη Βουλή και την ίδια ημέρα η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει την πρώτη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας και την αποτίμησή της για τον ελληνικό προϋπολογισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.
Ο προϋπολογισμός του 2019 θα κατατεθεί χωρίς τις προνομοθετημένες περικοπές στις συντάξεις και με θετικά μέτρα ύψους 920 εκατ. ευρώ. Ψαλιδισμένες θα είναι οι δαπάνες του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων του 2019 και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζομένων, η οποία είχε αρχικά προβλεφθεί πως θα κόστιζε 103 εκατ. ευρώ.
Η έκθεση εποπτείας θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία το Eurogroup και ο ESM θα αποφασίσουν εάν θα εκταμιευθούν και πότε τα 600 εκατ. ευρώ από SMPs και ANFAs, τα κέρδη δηλαδή από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες και την ΕΚΤ.
Η απόδοση των κερδών αυτών στην Αθήνα σε συνδυασμό με κατάργηση επιτοκιακής επιβάρυνσης 200 εκατ. ευρώ εντάσσονται στα υπό αίρεση μέτρα για το χρέος, τα οποία αποφασίστηκαν τον περασμένο Ιούνιο.
SPONSORED
Φήμες για τον γάμο της Τέιλορ Σουίφτ πυροδοτούν φρενίτιδα στους φαν της
08:57
Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Χαμηλές ταχύτητες στο κέντρο - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
08:49
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας συγκαλεί ο Νετανιάχου
08:37
Μπαρούτι στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε και πετροχημικό εργοστάσιο στο Ιράν - Live οι εξελίξεις
08:32