ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kλίμακα με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία από το 2016

Kλίμακα με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία από το 2016
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης EUROKINISSI

Ανάλογα με το εισόδημα και με διαφορετικό ποσοστό δαπανών, με την χρήση πιστωτικής κάρτας θα χτίζεται το αφορολόγητο σύμφωνα με ρύθμιση που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο προσανατολίζεται στην σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με το ύψος των δαπανών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προβλέπει τη θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία που θα πρέπει να γίνονται με χρήση κάρτας.

Μάλιστα εξετάζεται να δοθεί κίνητρο προκειμένου οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν για όσο το δυνατόν περισσότερες δαπάνες τους τις κάρτες. Ειδικότερα εξετάζεται το νέο σύστημα να προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που για το 70-80% των δαπανών τους θα χρησιμοποιούν κάρτες να δικαιούνται υψηλότερο αφορολόγητο ποσό.
Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να προωθηθούν στη Βουλή από το νέο έτος.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τις χρεώσεις που επιβάλουν στους επαγγελματίες και τα καταστήματα για τον τζίρο που πραγματοποιούν μέσω καρτών προκειμένου να ενθαρρυνθεί η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις πληρωμές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ