ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Eurobank απορροφά την Grivalia Properties

Η Eurobank απορροφά την Grivalia Properties
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Την απορρόφηση της Grivalia ΑΕΕΑΠ μέσω συγχώνευσης ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank σε μια κίνηση που έχει ως σκοπό την ενίσχυση των κεφαλαίων της τράπεζας.

Με τη συγχώνευση τα ίδια κεφάλαια της Eurobank εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 6,4 δισ. από 5,5 δισ. ευρώ σήμερα και το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό της στα 39 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, η εσωτερική αξία της Grivalia (NAV) ανέρχεται στα 900 εκατ. ή 8,88 εκατ. ανά μετοχή και εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η εσωτερική αξία του ομίλου (NAV) ανέρχεται σε 9,26 εκατ. ανά μετοχή.

Ο όμιλος Fairfax κατέχει σήμερα το 17,3% της Eurobank και το 51,43% της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ. Εφόσον η συγχώνευση εγκριθεί το ποσοστό της Fairfax στη Eurobank θα ανέλθει στα επίπεδα του 32%.

Να σημειωθεί πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Eurobank που είχε εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 26 Νοεμβρίου 2015 προέβλεπε τη μείωση της συμμετοχής της Eurobank στην Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ σε ποσοστό 20% μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και πώληση του υπόλοιπου της συμμετοχής της έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ