ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διακόσιοι επιχειρηματίες εντοπίστηκαν από την έφοδο στην UBS

Διακόσιοι επιχειρηματίες εντοπίστηκαν από την έφοδο στην UBS
EPA/STEFFEN SCHMIDT

Περί τους 200 μεγαλοκαταθέτες έχουν εντοπιστεί από την έφοδο στα γραφεία της ελβετικής τράπεζας UBS, στην Αθήνα.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ταυτοποιήσει 200 περιπτώσεις μεγαλοκαταθετών από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά την έφοδό τους στην ελβετική τράπεζα. Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε την εντολή για την έφοδο στο υποκατάστημα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και αυτή έγινε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Οι αρχές κάνουν λόγο για σημαντικά ευρήματα στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών που κατάσχεσαν από την τράπεζα και αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά, τα οποία εξετάστηκαν συνδυαστικά με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι η μικρότερη κατάθεση φτάνει το 1,5 εκατομμύριο και η μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Στο θέμα της αξιοποίησης της λίστας που έχουν παραδώσει στις ελληνικές αρχές οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αναφέρθηκε απόψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Όπως τόνισε, «σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες». Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece από νομικούς κύκλους με γνώση της υπόθεσης, αλλά και χρηματοοικονομικούς αναλυτές με επαφές στην Ελβετία, η «εντολή» για την έφοδο στην UBS Αθήνας δόθηκε από την Ελβετία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ