Νέα ρύθμιση οφειλών σε Εφορία και Ταμεία σε 48 δόσεις
Τον Ιανουάριο του 2019 αναμένεται η νέα ρύθμιση οφειλών εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού, που θα προβλέπει 48 δόσεις, και θα αφορά ακόμα και στις οφειλές που κρίθηκαν ληξιπρόθεσμες στο τέλος του 2018.
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση δεν θα έχει τα αυστηρά κριτήρια όπως είχε η ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ θα μπορούν να ενταχθούν όλοι σχεδόν οι οφειλέτες, χωρίς εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα «στενά» κριτήρια, όπως για παράδειγμα είχε η ρύθμιση των 120 δόσεων.
Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ένα άμεσο θετικό «σοκ» στα έσοδα του Δημοσίου αρχές του χρόνου, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια σημειωθεί μια ορισμένη κάμψη, όπως συμβαίνει συνήθως με τις ρυθμίσεις.
Ωστόσο, η εξεταζόμενη νέα ρύθμιση θα έχει λιγότερες δόσεις, με την πιθανότερη εκδοχή να προβλέπει 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Στη ρύθμιση αυτή θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή κατά την οποία προέκυψαν.
Έτσι, δεδομένου ότι η νέα ρύθμιση αναμένεται να ισχύσει από τις αρχές του 2019, θα μπορούσαν να ενταχθούν ακόμα και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 31/12/2018.
Νέα υπερσύγχρονη συσκευή μεταφοράς καρδιάς ενισχύει τις μεταμοσχεύσεις στο Ωνάσειο Νοσοκομείο
10:43
Βουλή: Την Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά
10:42
Λαμπρή υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων» - Εντυπωσιακοί σχηματισμοί στον Σαρωνικό για την υποδοχή (pics&vids)
10:37
Αυστραλία: Ξαφνικές πλημμύρες στη Βικτώρια - Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα (vids)
10:31