ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Ενέκρινε τον προϋπολογισμό 2019, ζήτησε επίσπευση μεταρρυθμίσεων

Eurogroup: Ενέκρινε τον προϋπολογισμό 2019, ζήτησε επίσπευση μεταρρυθμίσεων
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Κανένα θέμα για την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 δεν έθεσε σήμερα το Eurogroup, το οποίο αποτίμησε θετικά τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη.

«Υπήρξε θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας», ανέφερε οι ίδιες πηγές.

Σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες η έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας καταγράφει καθυστερήσεις οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως: «Eπισημάνθηκαν οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Κατά τις ίδιες πηγές, και στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup, που είχε ως θέμα τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, ενώ επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα είναι πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ