ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Ποινική δίωξη σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου για απάτη και ξέπλυμα χρήματος

Folli Follie: Ποινική δίωξη σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου για απάτη και ξέπλυμα χρήματος
EUROKINISSI

Ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και ακόμη επτά μελών της Διοίκησης της Folli Follie άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Η δίωξη συνδέεται με τα κακουργήματα, της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου της συζύγου του Αικατερίνης, του γιού τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου της Folli-Follie, τριών μελών της Επιτροπής Ελέγχου, των κ.κ. Εμμανουήλ Ζαχαρίου, Ειρήνης Νιώτη και Ζαχαρία Μαντζαβίνου, του οικονομικού διευθυντή Φραγκίσκου Γρατσώνη, του επικεφαλής του λογιστηρίου Γεώργιου Αλαβάνου, του ορκωτού λογιστή Γιώργου Βαρθαλίτη και κατά του Ιωάννη Μπεγιέτη, επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Και στα δέκα αυτά άτομα, για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν, απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είχαν προ ημερών απολογηθεί με υπομνήματα, ωστόσο οι εξηγήσεις που παρείχαν δεν έπεισαν τον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε τη δίωξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ