Αναστέλλεται για έναν ακόμη χρόνο ο φόρος υπεραξίας ακινήτων
Νέα παράταση στην εφαρμογή του φόρου υπεραξίας έδωσε η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.
Σύμφωνα με την τροπολογία, αναστέλλεται και για το έτος 2019 η ισχύς του άρθρου 41 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σχετικά με τη φορολόγηση της υπεραξίας που προκύπτει από τη μεταβίβαση ακινήτων με επαχθή αιτία.
Ο φόρος υπεραξίας –θεωρητικά- επιβαρύνει τους πωλητές των ακινήτων, σε αντίθεση με τον φόρο μεταβίβασης που αποδίδεται από τον αγοραστή.
Ο φόρος υπεραξίας ανέρχεται στο 15% και αφορά στη διαφορά του ποσού που αποκτήθηκε ένα ακίνητο σε σχέση με αυτήν που πουλήθηκε.
Για παράδειγμα, εάν αγόρασε κάποιος ένα ακίνητο 200.000 ευρώ και πρόκειται να το πουλήσει 25.000 ευρώ θα έπρεπε να πληρώσει φόρο 7.500 ευρώ. Εάν, ωστόσο, είχε στην κατοχή του το ακίνητο πέντε χρόνια, η υπεραξία θα ήταν αφορολόγητη μέχρι τα 25.000 ευρώ, δηλαδή θα έπρεπε να καταβάλει 3.750 ευρώ φόρο.
Ο φόρος υπεραξίας μειώνεται ανάλογα με τα χρόνια που έχει διακρατήσει κάποιος ένα ακίνητο. Απαλλαγή από τον φόρο προβλέπεται μόνο για όσα ακίνητα έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995.
Βρέθηκαν δίδυμα 2 ετών μόνα τους σε διαμέρισμα στην Κυψέλη - Συνελήφθη η μητέρα τους
17:30
Συναγερμός στη Νίκαια για οπλισμό σε ταράτσα πολυκατοικίας: Εντοπίστηκαν χειροβομβίδες και όπλο
17:19
Μολδαβία: Καταγγέλλει την πτώση πέντε ρωσικών drones στο έδαφός της σε διάστημα 17 ωρών
17:10
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τις αγορές - Τι διαφορά έχει η «φούσκα» από μια ζητούμενη διόρθωση
17:01