ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «περίμενε» 160.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης δημοσίων υπάλληλων

Στο «περίμενε» 160.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης δημοσίων υπάλληλων
EUROKINISSI

Μπορεί η αρμοδιότητα της έκδοσης των συντάξεων των δημοσίων υπάλληλων να έχει περάσει εδώ και καιρό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον ΕΦΚΑ, ωστόσο αυτό έγινε χωρίς να υπάρξει ενίσχυση του σχετικού τμήματος με προσωπικό.

Έτσι, το σύστημα απονομής των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων έχει φρακάρει, αφού υπάρχουν 160.000 και πλέον συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες, οι οποίες δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Αν και ο υφυπουργός εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, είχε δεσμευθεί πως θα ενισχύσει με 50 ακόμη υπαλλήλους την αρμόδια Διεύθυνση του ΕΦΚΑ που απονέμει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, αυτό δεν έγινε πράξη.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στην αρμόδια Διεύθυνση περίπου 50 υπάλληλοι και με την έκδοση των συντάξεων (απονομή σύνταξης) ασχολούνται 10-15, ενώ οι αιτήσεις είναι χιλιάδες. Οι υπόλοιποι ασχολούνται με άλλες συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες που υπάρχουν (αναγνώριση προϋπηρεσιών, αναπροσαρμογές συντάξεων, τροποποιήσεις πράξεων κ.λπ.).

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ σε λίγους μήνες ούτε αυτές οι ελάχιστες συντάξεις που εκδίδονται σήμερα δεν θα μπορούν να εκδοθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ