Η εφορία θα ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς συνεπών οφειλετών
Όσοι φορολογούμενοι υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των χρεών τους και να είναι συνεπείς, δηλαδή πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις, θα μπορούν να ανακτήσουν σταδιακά τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών τους οποίους έχει δεσμεύσει η εφορία λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ετοιμάζει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει τη σταδιακή αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού ύστερα από κατάσχεση με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Το ποσό του λογαριασμού που θα αποδεσμεύεται θα είναι τρεις με τέσσερις φορές υψηλότερο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης που πληρώνει προς την εφορία ο οφειλέτης.
Για παράδειγμα, αν η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 200 ευρώ, το ποσό που θα μπορεί να κινηθεί στον μπλοκαρισμένο τραπεζικό λογαριασμό θα είναι 600 ή 800 ευρώ.
Πέραν από το σχέδιο της σταδιακής αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών συνεπών οφειλετών η ηγεσία του υπουργείου Οικοδομικών σχεδιάζει και την αύξηση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων της πάγιας ρύθμισης.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα η πάγια ρύθμιση προβλέπει την εξόφληση των οφειλών έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις ή εάν προέρχονται από έκτακτη φορολογία (π.χ. κληρονομιά) έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις.
Το Κουβέιτ κατηγορεί το Ιράν ότι θέτει στο στόχαστρο πολιτικές εγκαταστάσεις
16:39
Eπ’ αυτοφώρω συνελήφθη 26χρονος τη στιγμή που επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε περιοχή του Ηρακλείου
16:27
Κόρινθος: Φορτηγό έσπασε μπάρες, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και καρφώθηκε σε ΙΧ - Τρεις τραυματίες
16:16
Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Γενς Σπαν μετά τις αντιδράσεις για απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας
16:02