Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα από αύριο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από αύριο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης.
Η επίσκεψη του αντιπροέδρου γίνεται σε κρίσιμη συγκυρία και ενώ ατύπως η πρώτη αξιολόγηση έχει ξεκινήσει χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς με σαφήνεια να διασαφηνίσει το χρονικό διάστημα εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. ευρώ.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Βάλντις Ντομπρόφσκις δήλωσε ότι "δεν υπάρχει επ' ουδενί χρόνος για χάσιμο".
"Είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν προ διμήνου. Περιθώριο για κάποιες προσαρμογές ίσως υπάρχει αλλά τα προτεινόμενα εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ισόποση δημοσιονομική αξία", σημείωσε.
Υποστήριξε μάλιστα ότι "η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει το δρόμο για συζητήσεις επί του χρέους".
Μέχρι ώρας, τα μεγαλύτερα "αγκάθια" στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους θεσμούς είναι τα "κόκκινα δάνεια" και ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με το κουαρτέτο να φέρεται να προκρίνει είτε ενιαίο ΦΠΑ 23% είτε τίποτα.
Σύμφωνα με το αυριανό του πρόγραμμα, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με τον Γ. Σταθάκη και τον Ευ. Τσακαλώτο στις 10:15 και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.
Στις 14:00 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Πετρελαιοφόρα αρχίζουν να διασχίζουν τα Στενά του Oρμούζ, λέει ο Λευκός Οίκος - Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό - «Στοχευμένες επιθέσεις» από το Ιράν
15:15
Πετρελαιοφόρα αρχίζουν με μικρή ροή να διασχίζουν τα Στενά του Oρμούζ, δηλώνει ο Λευκός Οίκος
15:14
Ηράκλειο: Επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών - Πάνω από 15 προσαγωγές
15:12
Berenberg για METLEN: Ισχυρές συνέργειες και cost leadership - Διατηρεί τη σύσταση «Buy»
15:02