ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράταση στο διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Νέα παράταση στο διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Εurokinissi

Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσεται ο διαγωνισμός πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη, με τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρείας Μανόλη Παναγιωτάκη να μην κρύβει την ανησυχία του ακόμη και για τη μη υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις παραμονές των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Μανόλη Παναγιωτάκη και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ όπου και συζητήθηκε το θέμα της αποεπένδυσης από τη λιγνιτική παραγωγή.

Σε αυτή ο επικεφαλής της εταιρείας φέρεται να σημείωσε ότι το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και δεν αποκλείεται να μην υπάρξει συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που, όπως αναφέρουν πηγές, η τελική φάση του διαγωνισμού με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών είναι πολύ πιθανό σιωπηρά να πάει πολύ πιο πέρα από τις 7 Ιανουαρίου.

Η καταληκτική προθεσμία φέρεται ότι μετακινείται για τέταρτη φορά και μάλιστα για τις 25 Ιανουαρίου. Η νέα μετάθεση γίνεται καθώς οι υποψήφιοι επενδυτές, λέγεται ότι ζήτησαν να ολοκληρωθεί πρώτα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και των μετακινήσεων προσωπικού από τις πωλούμενες μονάδες.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε ύστερα από αιτήματα επενδυτών να τρέξει τα προαναφερόμενα πακέτα αναδιάρθρωσης του προσωπικού σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα κόστη λειτουργίας των σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ