Αυξημένες οι ιδρύσεις επιχειρήσεων το 2018
Οι συστάσεις νέων επιχειρήσεων το 2018 έφτασαν σε πανελλαδική κλίμακα τις 32.379, ενώ αντίθετα, οι διαγραφές επιχειρήσεων ήταν μόλις 18.632, όπως πιστοποιούν τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) του ΕΒΕΑ.
Συγκεκριμένα, το 2018 συστάθηκαν 5.441 επιχειρήσεις, ενώ έκλεισαν 2.459 επιχειρήσεις.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ο δρόμος μπροστά είναι κάθε άλλο παρά εύκολος και η χώρα χρειάζεται να πετύχει γρήγορους και ταυτόχρονα διαχειρίσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο για την οριστική έξοδο από την ύφεση απαιτείται ένα εθνικό σχέδιο και πολιτική συναίνεση για την επεξεργασία και την υλοποίηση δημιουργικών προτάσεων και πολιτικών που θα στοχεύουν στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και επενδύσεων, τη στήριξη της εξωστρέφειας με τελικό στόχο την παραγωγή πλούτου και την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, ώστε να εξαλειφθούν οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης.
Ελβετία: Οι ψηφοφόροι φέρονται να απέρριψαν την πρόταση περιορισμού του πληθυσμού
16:54
«Σπίρτο αναμμένο» ο Λίβανος για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Θα απαντήσουμε στο Ισραήλ διαμηνύει η Τεχεράνη
16:43
Ρωσία: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην πόλη Οριόλ
16:31
Επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό: Λίγο πριν τα πλήγματα ενημερώθηκαν οι ΗΠΑ
16:20