ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Ως πότε μπορείτε να τις υποβάλετε στο Taxisnet

Φορολογικές δηλώσεις: Ως πότε μπορείτε να τις υποβάλετε στο Taxisnet
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει «πατήσει γκάζι» προκειμένου η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων να ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου, αντί τον Ιούνιο.

Στη βάση αυτή ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε απόφαση με την οποία δίνεται προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2018.

Η απόφαση Πιτσιλή ξεκαθαρίζει πως με την υποβολή του ηλεκτρονικού αρχείου για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων δεν εξαντλείται η υποχρέωση των εργοδοτών ασφαλιστικών φορέων σχετικά με τις βεβαιώσεις όλων των εισοδημάτων, αλλά απαιτείται η χορήγηση βεβαιώσεων προς τους δικαιούχους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία ο χρόνος χορήγησης της βεβαίωσης θα είναι ο ίδιος με τον χρόνο υποχρέωσης υποβολής του ηλεκτρονικού αρχείου, δηλαδή η 28η Φεβρουαρίου.

Ειδικά, για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η προηγούμενη μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (θεωρητικά η 29η Ιουνίου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ