Ράις: Στην Αθήνα την επομένη εβδομάδα το κλιμάκιο του ΔΝΤ
Πηγή: IMF Staff

Όλα τα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας, όπως οι προοπτικές της, η δημοσιονομική της πορεία, αλλά και η κατάσταση των τραπεζών, θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρώτης μεταπρογραμματικής αξιολόγησης της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό δήλωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Διαβάστε επίσης

Ερωτηθείς για το χρόνο έλευσης στην Αθήνα των κλιμακίων του ΔΝΤ ο Ράις δήλωσε ότι τα στελέχη του Ταμείου θα έρθουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στην μεταπρογραμματική εποπτεία της Ελλάδος δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση της χώρας, αλλά παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας και των προοπτικών της.

Ο Ράις αποκάλυψε πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης του Ταμείου,  θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση για τα ευρήματα της αξιολόγησης.

Ο αξιωματούχους του Ταμείου  δεν θέλησε να απαντήσει σχετικά με την ελληνική πρόοδο σε επιμέρους ζητήματα, λέγοντας πως δεν θα θέλει να κάνει δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία: Οι πέντε «άγνωστοι x» για τους μαθητές της Β' λυκείου

Αυστηρό μήνυμα από ΔΝΤ και Eurogroup: Η μείωση του αφορολογήτου είναι δέσμευση που δεν αναιρείται

Δέκα ημέρες για να κλείσουν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα

Ράμα: Είμαστε σε συζητήσεις με την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα