ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράις: Στην Αθήνα την επομένη εβδομάδα το κλιμάκιο του ΔΝΤ

Ράις: Στην Αθήνα την επομένη εβδομάδα το κλιμάκιο του ΔΝΤ
IMF Staff

Όλα τα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας, όπως οι προοπτικές της, η δημοσιονομική της πορεία, αλλά και η κατάσταση των τραπεζών, θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρώτης μεταπρογραμματικής αξιολόγησης της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό δήλωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ερωτηθείς για το χρόνο έλευσης στην Αθήνα των κλιμακίων του ΔΝΤ ο Ράις δήλωσε ότι τα στελέχη του Ταμείου θα έρθουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στην μεταπρογραμματική εποπτεία της Ελλάδος δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση της χώρας, αλλά παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας και των προοπτικών της.

Ο Ράις αποκάλυψε πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης του Ταμείου, θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση για τα ευρήματα της αξιολόγησης.

Ο αξιωματούχους του Ταμείου δεν θέλησε να απαντήσει σχετικά με την ελληνική πρόοδο σε επιμέρους ζητήματα, λέγοντας πως δεν θα θέλει να κάνει δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ