ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie με προσωρινή διαταγή

Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie με προσωρινή διαταγή
EUROKINISSI

Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών για τη συντηρητική κατάσχεση (μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης) της περιουσίας της Folli Follie, των μελών ΔΣ και των ορκωτών ελεγκτών της.

Με την εν λόγω προσωρινή διαταγή η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών διεκδικεί 2,3 εκατ. ευρώ για τη ζημιά που υπέστησαν 56 επενδυτές-μέλη που εκπροσωπεί. Να σημειωθεί πως για τις 6 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η εκδίκαση άλλων ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών που αφορούν ομάδα επενδυτών που υπέστησαν ζημιά 1,6 εκατ. ευρώ από τη Folli.

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών θεωρεί πως οι ευθύνες των ορκωτών ελεγκτών είναι αντίστοιχες με εκείνες της Διοίκησης της Folli Follie.

Υποστηρίζει δε πως οι ορκωτοί ελεγκτές φέρουν ευθύνη αποζημίωσης για την τυχόν αμέλεια τους κατά τον έλεγχο, ευθύνη για την οποία και είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι για το δεκαπλάσιο της αμοιβής τους σε κάθε εταιρική χρήση που υπογράφουν.

Πως σχολιάζει η Folli-Follie

Η Folli-Follie επ' αφορμή των δημοσιευμάτων του Τύπου ανέφερε τα εξής σε ανακοινωσή της:

«Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η από 8.11.2018 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 56 επενδυτών με αίτημα την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας (μεταξύ άλλων) μέχρι του ποσού 2,3 εκ. ευρώ. Επί της εν λόγω αιτήσεως είχε ήδη χορηγηθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας μέχρι το εν λόγω ποσό, κατά τα αναφερόμενα στην από 22.11.2018 ανακοίνωση της Εταιρείας μας.

Μετά το πέρας της συζήτησης, η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου διατήρησε την ισχύ της ως άνω προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση απόφασης – όπως συνήθως γίνεται – και δεν εξέδωσε απόφαση επί της προαναφερθείσας αίτησης, όπως ανακριβώς αναφέρεται από μερίδα του Τύπου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση με την έκδοση της απόφασης επί της εν λόγω αίτησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ