ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για τη στελέχωση της ΑΑΔΕ θα ενημερωθούν οι θεσμοί

Για τη στελέχωση της ΑΑΔΕ θα ενημερωθούν οι θεσμοί
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για τη στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), θα ενημερωθούν σήμερα οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών από το Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Η πλήρη στελέχωση της φορολογικής διοίκησης και συγκεκριμένα η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού της ΑΑΔΕ, που συνολικά υπολογίζονται σε 12.000, είναι ένα από τα μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα.

Σήμερα το προσωπικό της ΑΑΔΕ είναι 11.633 άτομα και προκειμένου να αυξηθεί στους 12.000 δρομολογήθηκαν σχετικές διαδικασίες για την πλήρωση των θέσεων μέσω του ΑΣΕΠ. Ο σχετικός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 548 μόνιμων θέσεων είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης και η λίστα των επιτυχόντων έχει ήδη δημοσιευτεί.

Οι θεσμοί θα ενημερωθούν και για το σύστημα κυκλικής μετακίνησης υπαλλήλων της ΑΑΔΕ που εργάζονται στις ΔΟΥ Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Όσοι έχουν πάνω από δέκα έτη στην ίδια ΔΟΥ θα μετακινούνται αφού δηλώσουν τρεις ή πέντε υπηρεσίες προτίμησης και θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης αντίστοιχης με την διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων. Αν προκύψουν ισοβαθμίες θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια.

Σε πρώτη φάση θα μετακινηθούν οι ελεγκτές προκειμένου να χρεωθούν τις προτεραιοποιημένες υποθέσεις στην νέα υπηρεσία και μέχρι το τέλος του 2019 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι με προτεραιότητα στους υπηρετούντες στο τμήμα φορολογικής συμμόρφωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ