ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φαρμακευτική κάνναβη: Ποια εταιρεία επενδύει 74 εκατ. ευρώ στη Θήβα

Φαρμακευτική κάνναβη: Ποια εταιρεία επενδύει 74 εκατ. ευρώ στη Θήβα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Η μεγαλύτερη επένδυση στην παραγωγή και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα είναι ύψους 74.000.000 ευρώ και υλοποιείται στην περιοχή της Θήβας.

Η εταιρεία είναι η TGOD Hellas, θυγατρικής της Καναδικής TGOD Inc.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, συναντήθηκε την Πέμπτη (24/01/2019), με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TGOD Hellas, Μάρκο Αναστασιάδη.

Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει σε έκταση 120 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας, μεγάλης κλίμακας Μονάδα Παραγωγής και Επεξεργασίας Κάνναβης, σε φάσεις. Οι εγκαταστάσεις της TGOD στην Ελλάδα θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα GACP και eGMP των καναδικών και διεθνών εγκαταστάσεων της εταιρείας και θα τηρούν τα ίδια πρωτόκολλα βιολογικής καλλιέργειας. Η καλλιέργεια αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας για την ελληνική οικονομία.

Η TGOD σκοπεύει να προχωρήσει επίσης σε εταιρικές σχέσεις με ελληνικά πανεπιστήμια για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας, με στόχο να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας για τα φάρμακα που βασίζονται σε κανναβινοειδή.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλης, επεσήμανε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες αυτές, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τομέα στην Ελλάδα και έχουν την ολόπλευρη στήριξή του, όπως και των στελεχών του Υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ