ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδοτήσεις 14.000 ευρώ σε επαγγελματίες γεωργούς: Πώς να υποβάλετε αίτηση

Επιδοτήσεις 14.000 ευρώ σε επαγγελματίες γεωργούς: Πώς να υποβάλετε αίτηση
EUROKINISSI/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Επιδοτήσεις 14.000 ευρώ σε επαγγελματίες γεωργούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και έχουν μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες της χώρας με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους δίνει κοινοτικό πρόγραμμα ύψους 70 εκατ. ευρώ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» που παρέχει στήριξη σε φυσικά πρόσωπα για την περαιτέρω ανάπτυξη των γεωργικών τους δραστηριοτήτων μέσω ενεργειών που αφορούν τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους, αλλά και την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (π.χ. παραγωγική, οργανωτική κ.λπ.).

Σκοπός είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να είναι ικανές για την υποστήριξη της μελλοντικής επαγγελματικής ενασχόλησης των κατόχων τους στη γεωργία.

Γεωργική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος, νοείται η οικονομική μονάδα η οποία αποτελείται από γη, ζώα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή για παραγωγή γεωργικών προϊόντων.

Στις δραστηριότητες της γεωργικής εκμετάλλευσης, πλην της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής (συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων όπως η διαλογή και η απλή συσκευασία ιδίων προϊόντων), μπορούν να περιλαμβάνονται η διακίνηση, η μεταφορά, η τυποποίηση, η συσκευασία, η αποθήκευση, η μεταποίηση, η χονδρική και λιανική πώληση αποκλειστικά προϊόντων που παράγει η εκμετάλλευση.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από 4 Μαρτίου 2019 έως και 15 Μαΐου 2019 μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ