ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου άφησε η Fed

Αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου άφησε η Fed
Reuters

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου, αλλά τόνισε πως θα επιδείξει υπομονετική στάση όσον αφορά στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, καθώς έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Η Federal Reserve διατήρησε το εύρος του βασικού επιτοκίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της αμετάβλητο (2,25% - 2,50%), δίνοντας ισχυρό σήμα ότι έχει ανακόψει την πορεία αύξησης των επιτοκίων.

Η ανακοίνωση της Fed για τη νομισματική πολιτική δεν εμπεριέχει ρητές αναφορές σε μελλοντική αύξηση των επιτοκίων (οι οποίες βρίσκονταν σε όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις από τα τέλη του 2015).

«Η επιτροπή συνεχίζει να διαπιστώνει ενισχυμένη διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας, δυναμική στην αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στον στόχο του 2%», αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται πως «υπό το φως των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων και της ήπια πληθωριστικής πίεσης, η επιτροπή θα λειτουργήσει με υπομονή στον καθορισμό των αναγκαίων μελλοντικών προσαρμογών στο βασικό ομοσπονδιακό επιτόκιο ώστε να στηρίξει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ