Τράπεζες στην Ελβετία «ένοχες» για την φοροδιαφυγή Αμερικανών
Να καταβάλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ποσό που υπερβαίνει τα 160 εκατ. ευρώ (163.2) καλούνται πλέον τέσσερις ελβετικές τράπεζες προκειμένου να αποφύγουν πιθανές διώξεις επειδή βοήθησαν Αμερικανούς καταθέτες να φοροδιαφύγουν.
Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το υπουργείο έχει συνάψει μέχρι τώρα συμφωνίες με 75 ελβετικές τράπεζες που περιλήφθηκαν σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα από το 2013 το οποίο επιτρέπει σε τράπεζες της χώρας να αποφύγουν πιθανές ποινικές διώξεις, με το να αποκαλύψουν ενδοσυνοριακές πράξεις που βοήθησαν Αμερικανούς υπηκόους να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία.
Οι ποινές για τις 75 περιπτώσεις ξεπερνούν συνολικά τα 917 εκατομμύρια ευρώ (1 δις δολάρια). Υπό τις συμφωνίες, οι τράπεζες είναι επίσης υποχρεωμένες να παραδώσουν λεπτομέρειες λογαριασμών Αμερικανών πολιτών οι οποίοι ερευνώνται. Οι τράπεζες που ήδη διερευνώνται για ποινικά αδικήματα εξαιρούνται από το πρόγραμμα.
SPONSORED
Πρόωρες εκλογές ζητεί ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονθάλεθ
20:22
Πάπας Λέων: Συγγνώμη για την καθυστέρηση της Εκκλησίας να καταδικάσει τη δουλεία
20:13
Αραβικά μέσα ενημέρωσης: Ο όρος του Ιράν για το ουράνιο - Πού θέλει να μεταφερθεί
20:04
WSJ: «Βαλτώνουν» οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - «Αγκάθι» τα πυρηνικά και η άρση κυρώσεων
19:55