ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί «επιτυχία των λαϊκιστών της Ευρώπης» τη νίκη Μακρόν επί της Λεπέν

Τσακαλώτος: Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί «επιτυχία των λαϊκιστών της Ευρώπης» τη νίκη Μακρόν επί της Λεπέν
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με ανάρτηση στο twitter ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, στην συνέντευξή του στον "Εθνικό Κήρυκα", ότι «η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν ξεκάθαρη ήττα».

«Προφανώς, για τον κ. Μητσοτάκη, όταν στη Γαλλία ο Μακρόν κέρδισε τη Λεπέν και στην Αυστρία ο Van der Bellen (πράσινος) τον Homer (ακροδεξιός στην καλύτερη περίπτωση) αυτό αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία των λαϊκιστών της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημειώνεται ότι σττην εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Εθνικό Κήρυκα», ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η κυριαρχία των λαϊκιστών το 2015 αποδείχθηκε εξαιρετικά επιζήμια για την Ελλάδα, αλλά ευτυχώς είμαστε μια δημοκρατική χώρα και σύντομα θα ακουστεί η φωνή των πολιτών. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις, παραμένω πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2019 θα φέρει σταθερότητα και ελπίδα. Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν μια ξεκάθαρη ήττα. Από μόνη της, η προκήρυξη των εκλογών θα αλλάξει το κλίμα στις διεθνείς αγορές και θα σφραγίσει τη μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή ελπίδας για τον ελληνικό λαό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ