ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσετε επαγγελματικό λογαριασμό

Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσετε επαγγελματικό λογαριασμό
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Περιθώριο έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι επαγγελματίες οι οποίοι υποχρεούνται σε αποδοχή μέσω πληρωμής με κάρτα (POS) προκειμένου να δηλώσουν τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό, μετά τη νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών (η κανονική προθεσμία έληξε στις 15/1).

Οι ισχύουσες διατάξεις ορίζουν ότι για τους νέους επαγγελματίες η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού πρέπει να γίνεται εντός μηνός από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ για την υποβολή δήλωσης πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

Η κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική την δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με το POS. Στόχος είναι μέσα από διασταυρώσεις να εντοπιστούν οι αυτοαπασχολούμενοι που ενώ έχουν υποχρέωση να συναλλάσσονται με τερματικά αποδοχής καρτών δεν το κάνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ