ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο δικηγόρος Γιώργος Πιτσιλής φέρεται να είναι ο νέος ΓΓΔΕ

Ο δικηγόρος Γιώργος Πιτσιλής φέρεται να είναι ο νέος ΓΓΔΕ

Στην επιλογή του δικηγόρου Γιώργου Πιτσιλή φέρεται να κατέληξε η κυβέρνηση για τη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, η επιλογή του δεν υπήρξε εύκολη, ενώ συνοδεύτηκε από πλούσιο παρασκήνιο.

Την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέλαβε έναν φάκελο από την ειδική επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Σε αυτόν περιλαμβάνονταν τρία ονόματα του Φώτη Κουρμούση, στελέχους της ΓΓΔΕ, του Ηλία Ξηρουχάκη, επίσης στελέχους της ΓΓΔΕ και του Γιώργου Πιτσιλή, δικηγόρου με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα.

Ωστόσο, εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν διαφωνίες για κάποιες υποψηφιότητες. Ο κ. Κουρμούσης χαρακτηρίστηκε άνθρωπος του Γ. Στουρνάρα και της Κ. Σαββαΐδου, διότι στο παρελθόν ήταν σύμβουλος και των δύο. Ο κ. Ξηρουχάκης χαρακτηρίστηκε άνθρωπος του κ. Θεοχάρη διότι δικός του σύμβουλος ήταν στο παρελθόν και εν συνεχεία συνεργάσθηκε με την Κατερίνα Σαββαΐδου στη ΓΓΔΕ.

Έτσι, ο κ. Πιτσιλής που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα πήρε το προβάδισμα και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτελεί την επιλογή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Πιτσιλής ενημερώθηκε ότι είναι αυτός από την τελική τριάδα των επικρατέστερων υποψηφίων που θα αναλάβει άμεσα τα νέα καθήκοντά του.

Οι τελικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Διαβάστε επίσης

Εμπλοκή με τον νέο Γ.Γ. Εσόδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ