ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφη Αχτσιόγλου: Κάτω από το αφορολόγητο οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό

Έφη Αχτσιόγλου: Κάτω από το αφορολόγητο οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας η Έφη Αχτσιόγλου υποστηρίζει πως δεν θα φορολογηθούν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο» και δείχνοντας τη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην ακύρωση του μέτρου μείωσης του αφορολόγητου. «Αντιθέτως, η αξιωματική αντιπολίτευση το έχει εισάγει στο πρόγραμμά της και αυτό έγινε σαφές από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπου ξεδίπλωσε το συνολικό του πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και εμπεριείχε τη μείωση του αφορολόγητου. Ο τρόπος που εκφράστηκε για το αφορολόγητο θεωρούσε δεδομένη τη μείωση αυτή. Εξάλλου, έτσι μόνο θα έστεκε και δημοσιονομικά το δικό του πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «επενδύει για ακόμα μία φορά στην καταστροφολογική αντιπολιτευτική γραμμή» εξηγώντας πως «το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου δεν είναι ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά αναγκαίο».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού «σε μία οικονομία, όπως η ελληνική, συνιστά αναπτυξιακό παράγοντα, γιατί τονώνει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και δίνει ώθηση στην οικονομία». Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση ενισχύει την επιχειρηματικότητα, μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών, όπου το ασφάλιστρο για την κύρια σύνταξη από 20% έπεσε στο 13,33%, έχει ήδη νομοθετήσει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1% κατ’ έτος, ενώ για την πρόσληψη νέων ή μακροχρόνια ανέργων οι εργοδοτικές εισφορές εκπίπτουν της φορολογίας, προσαυξημένες κατά 50%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ