Πετρόπουλος: Η καθαρίστρια από τον Βόλο θα πάρει τη σύνταξή της
Διασφαλίζονται ο χρόνος ασφάλισης και η σύνταξη για την καθαρίστρια από τον Βόλο, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news24/7.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε:
«Σήμερα, κρίνεται στον Άρειο Πάγο η τύχη της καθαρίστριας από τον Βόλο. Σήμερα, υπέγραψα απόφαση ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων, αλλά η άσκηση του επαγγέλματος αυτού δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά που να πιστοποιούν την κατάρτιση για την εργασία η οποία παρέχεται, τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη. Επομένως, η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της».
Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της ευαισθησίας της κυβέρνησης για τους αποκλεισμένους και της ασκούμενης αντεγκληματικής πολιτικής, εδώ και δύο χρόνια, έχει ψηφιστεί διάταξη, βάση της οποίας οι φυλακισμένοι δεν χάνουν τη σύνταξή τους.
Μνημόνιο Συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα υπέγραψαν CrediaBank - ΑΠΘ
13:56
Στην Ριτσώνα το τελευταίο αντίο στην Μαργαρίτα Παπανδρέου - Θα σκορπιστούν στο Αιγαίο οι στάχτες
13:55
Χανιά: Έκρυβαν ναρκωτικά σε φοίνικα στην αυλή σχολείου - Δύο συλλήψεις, αναζητείται και τρίτο άτομο
13:49
Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα στην Ευρώπη θα βιώσουν περισσότερα χρόνια ακραίων φαινομένων
13:41