ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν λογική «συγκάλυψης» στη φοροδιαφυγή

Αλεξιάδης: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν λογική «συγκάλυψης» στη φοροδιαφυγή
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την άποψη πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στη «λίστα Φαλτσιανί» δείχνουν πόσο διαφέρει από τις άλλες κυβερνήσεις εξέφρασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο» ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν λογική «συγκάλυψης και καθυστέρησης», ως προς τη λίστα Λαγκάρντ.

«Επί των προηγούμενων κυβερνήσεων χρειάστηκαν τρία χρόνια έως ότου ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα της λίστας Λαγκάρντ. Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες. Η προηγούμενη λίστα κρύφτηκε σε πολιτικά γραφεία. Η λίστα Φαλτσιανί δεν πέρασε καν από πολιτικά γραφεία, διαβιβάστηκε κατ’ ευθείαν στους οικονομικούς εισαγγελείς», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

«Εγώ δεν θέλω να έχω στα χέρια μου λίστα κι όποιον θα επιθυμούσε να μου δώσει κάποια θα τον πετούσα έξω από το γραφείο μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι με αυτήν ακριβώς την αρχή κινείται η κυβέρνηση, περιοριζόμενη απλώς στην εποπτεία για το αν οι αρμόδιοι φορείς και μηχανισμοί κινούνται κι ενεργούν σύμφωνα με το νόμο.

«Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι» διαβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια θετική εξέλιξη θα ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα και θα συμβάλλει στη «φορολογική συμμόρφωση» των πολιτών. Ο κόσμος «υφίσταται βάρβαρη πολιτική», καθώς η κυβέρνηση δεν υλοποιεί, ακόμη, τις επιλογές που θα ήθελε, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει μεγάλη σημασία να διαπιστώσει η κοινωνία ότι θα πληρώσουν και όσοι έως τώρα ξέφευγαν. Ανάμεσά τους και ισχυρά «πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ